Ryggsmerter

Prolaps

Mellom ryggvirvlene finner man bruskskiver. Disse består av hard brusk samt et noe mykere kjernemateriale. En prolaps oppstår når den ytre brusken svekkes slik at skiven buker utover eller at kjernematerialet kommer ut av selve skiven. Smerter i bena, ofte kalt isjias, kan oppstå når en prolaps irriterer eller legger trykk på nerverøtter. Med råd og veiledning underveis vil de fleste (95%) med skiveprolaps unngå operasjon. Dersom du blir diagnostisert med prolaps, vil kiropraktor ved Helse Billingstad behandle deg etter et standarisert prolapsforløp som følger nasjonale kliniske retningslinjer for korsryggsmerter med nerverotsaffeksjon.

Akutte korsryggsmerter/hekseskudd

Akutte korsryggsmerter går som regel over av seg selv etter noen dager, og beste behandling er å oppføre seg så normalt som mulig dersom du klarer. Søk hjelp hos Helse Billingstad dersom du føler deg utrygg på hva smertene kan være, smertestillende ikke hjelper eller muskelkraften blir nedsatt.

Muskelsmerter

Ryggsmerter kan være forårsaket av muskelsmerter, hvor musklene ikke arbeider optimalt sammen eller musklene ikke brukes riktig. Ved Helse Billingstad vil du få en grundig undersøkelse av skjelett- og muskulatur slik at vi kan finne årsak til dine smerter.

Lumbal spinal stenose

Spinal stenose er en innsnevring av spinalkanalen som kan føre til smerter og utstråling i sete, lår eller legger som kan føre til vanskeligheter med å gå. Som oftest er disse plagene relatert til slitasje i ryggen. Ved Helse Billingstad vil vi vurdere dine plager, og se om et spinal stenoseforløp (behandlingsplan) kan hjelpe deg med disse plagene.

Slitasje/artrose

Artrose eller slitasje er en tilstand som påvirker skjelett, ledd og ligament. Som oftest er det ledd som brukes mest – slik som knær, skuldre, hender og ankler – som blir påvirket først i kroppen. Som regel er det behandling og veiledning av enkle hjemmeøvelser som kan hjelpe. Ved Helse Billingstad ønsker vi å hjelpe deg slik at du kan gjøre det du ønsker i hverdagen.

Spondylolistese

Spondylolistese kan være årsaken til korsryggsmerter hos yngre atletiske ungdommer – spesielt de som driver med turn, fotball og vektløfting. Spondylolistese er en stressfraktur i ryggens virvler, og som regel vil hvile fra aktivitet løse problemene. Dersom problemene ikke blir borte etter en periode med hvile fra aktivitet, kan en oppsøke hjelp. Ved helse Billingstad vil kiropraktor gjennomføre en grundig undersøkelse og vurdere om det er behov for å henvise til ytterligere bildediagnostikk, (røntgen eller MR) før en behandlingsplan iverksettes.

Skivebukning

Skivebukning er en vanlig årsak til korsryggsmerter. Ved skivebukning er skiven i ryggen fortsatt intakt, men presser gjerne på nærliggende nerver og kan gi et bredt område med smerter i korsryggen. Korsryggsmerter går som regel over av seg selv etter noen dager. Ved Helse Billingstad vil vi hjelpe deg med dine korsryggsmerter slik at du kan gjøre det du ønsker i hverdagen.

Telefon: 949 88 031

Call Now Button