Nakkesmerter

Prolaps

Mellom nakkevirvlene finner man bruskskiver. Disse består av hard brusk samt et noe mykere kjernemateriale. En prolaps oppstår når den ytre brusken svekkes slik at skiven buker utover eller at kjernematerialet kommer ut av selve skiven. Smerter i armene kan oppstå når en prolaps irriterer eller legger trykk på nerverøtter. Med råd og veiledning underveis vil de fleste (95%) med skiveprolaps unngå operasjon

Akutte nakkesmerter/kink

Akutte nakkesmerter/kink i nakken oppleves som plutselig problemer med å bevege eller snu på hodet. Som regel våkner flest med dette om morgenen. Dette er gjerne assosiert med stress, stramme skuldre og uvant eller ny bevegelse. Smertene kan være kraftige, og kan oppleves som veldig skremmende. Ved rask utredning og behandling vil smertene kunne reduseres raskere.

Muskelspenninger

De fleste som har en stillesittende jobb eller en hverdag som består av mye stress, kan oppleve muskelsmerter. Som regel er det beste rådet å bevege kroppen mest mulig slik at du ikke overbelaster spesifikke muskelgrupper. Ved Helse Billingstad hjelper vi deg med individuelt tilpassede øvelser og råd som hjelper deg ut av muskelspenningene.

Thorakal outlet syndrom (TOS)

TOS er en tilstand som oppnås ved at muskulatur eller skjelett klemmer over blod- og nervebanene som går ut fra nakken til armene. Dette kan føre til at armene dovner og nummenhet i fingrene. Ved Helse Billingstad hjelper vi deg å finne årsak til symptomer og riktig behandling.

Slitasje/artrose

De fleste kan oppleve å få slitasjeskader/artrose i nakken. Artrose er ikke en sykdom, men en normal tilstand ved økende alder eller tidligere nakkeskader. Det kan likevel være svært ukomfortabelt dersom det fører til at muskulatur blir stram, eller nerver kommer i klem. Det er helt trygt å se en kiropraktor ved artrose og slitasjeskader, og ved Helse Billingstad vil kiropraktorene hjelpe deg med plagene.

Whiplash

Telefon: 949 88 031

Call Now Button