Kne, ankel og fot

Korsbåndskader

Kneleddet har to korsbånd – et fremre og et bakre. Korsbåndskade er mye fryktet blant idrettsutøvere da prosessen med rehabilitering kan ta lang tid. Fremre korsbåndskader skal utredes raskt for mulig operasjon, mens bakre korsbåndskader som regel ikke trenger operasjon. Riktig diagnose og rask behandling er viktig når det gjelder kneskader, og ved Helse Billingstad kan du komme raskt inn konsultasjon!

Isjas

Iasjassmerter stråler som oftest fra setet og ned bak, eller på siden av beinet. Som regel kjennetegnes smertene ved prikking og stråling i beinet, mest vanlig grunnet prolaps. Ved Helse Billingstad hjelper vi deg å finne årsak til dine smerter, og riktig behandlingsplan.

Løperkne

Løperkne (runner´s knee) er som navnet tilsier- mest vanlig blant løpere. Smertene kjennetegnes gjerne som en diffus og av og til dyp smerte som kapsler rundt kneskålen. Ved Helse Billingstad gjennomfører vi en full analyse av deg for å finne årsaken bak feilbelastningene av ditt kne, samt hjelper deg med riktig behandling slik at du blir kvitt smertene og kan fortsette med din aktivitet.

Schlatters

Osgood-Schlatters er betennelse i festet under kneskålen på den store lårmuskelen. Schlatters er mest vanlig blant aktiv ungdom, og fører som regel til en kul øverst på leggbeinet under kneskålen. Riktig veiledning og behandling når symptomer og smerter oppstår gjør at barn og ungdom raskere returner til aktivitet.

Menisk

Menisken er bruskvev i kneleddet. Menisken er spesielt utsatt ved vridningsposisjoner, og skader kan oppstå i alle aldre- enten som akutte eller ved slitasje. Som regel opplever man smerter på innsiden av kneleddet, hevelser og problemer med å rette ut kneet. Studier viser at enkelte meniskskader ikke bør opereres, men behandles riktig og med spesifikk trening.

Benhinnebetennelse

Benhinnebetennelse er betennelse på vevet foran på leggen. Som regel oppstår skadene ved feilstilling i foten, svakhet i muskulaturen eller overbelastning. Benhinnebetennelse er som regel ufarlig, men kan være svært smertefullt ved gange eller løping. Ofte ser man at benhinnebetennelser blir kroniske da mange overser problemene og unngår løping. Ved Helse Billingstad ønsker vi å gi rett veiledning, gode råd og øvelser slik at du kommer tilbake til aktiviteten du ønsker

Plantar fascitt

Plantar fascitt er smerter under foten som man som regel kjenner når man tar de første skritt om morgenen eller etter å ha sittet lenge. Smertene oppstår når bløtvevet under foten blir betent, og man kan i de verste tilfellene oppleve problemer med å gå. Ved Helse Billingstad hjelper vi deg med riktige øvelser og tidlig behandling, slik at du kan returnere til aktivitetene dine raskest mulig.

Artrose i ankel og fot

Ankler og føtter kan lett få artrose og slitasjeskader etter gjentatte overtråkk eller andre slitasjeskader. Artrose og slitasjeskader er vanlig, kan gjøre at ganglaget blir forandret og smerter kan oppstå. Kiropraktor ved Helse Billingstad kan ved hjelp av mobilisering og manipulasjonsteknikker hjelpe deg med smertene.

Pronasjon, over – eller under –

Pronasjon (over- eller underpronasjon) oppstår når foten overdriver bevegelsene enten ved å falle inn eller falle ut. Større eller mindre feilstillinger i ankelen er vanlig. I enkelte tilfeller kan det oppstå smerter i ankel, kne, hofte og rygg som følge av feilbelastning. Ved Helse Billingstad hjelper vi deg med over- og underpronasjon, samt forebygging av slitasjeskader som kan oppstå.

Hallux Valgus

Hallux valgus, eller skjev stortå er vanlig i en av ni kvinner. Årsaken er uklar, men det kan tyde på at bruk av for stramme sko, eller at muskulaturen under foten og i stortåen er for svak, kan føre til en feilstilling i tå-leddet. Hallux valgus kan korrigeres med riktig trening og øvelser under forutsetning av at kiropraktor oppsøkes så raskt som mulig etter at feilstilling er oppdaget.

Telefon: 949 88 031

Call Now Button